escola1
escola3
escola2
escola9
escola10
escola11
escola13
escola14
previous arrow
next arrow
escola1
escola3
escola2
escola9
escola10
escola11
escola13
escola14
previous arrow
next arrow

EXTRAESCOLARS PER A DIFERENTS ESCOLES

Les activitats extraescolars són un recurs per a les famílies que d’entrada no poden acollir als seus fills i filles un cop acabada la jornada escolar o que opten per oferir noves possibilitats de joc, aprenentatge, relació, vivència, etc als seus fills i filles fora de l’àmbit escolar.

Tenim ben present que les activitats extraescolar són activitats afegides al dia a dia dels infants i joves i per això és important partir d’un gest de responsabilitat i consciència que garanteixi la qualitat de les activitats.

És sabut que omplir les agendes dels infants amb activitats extres pot arribar a ser una dificultat afegida a les seves motxilles. També és sabut que allargar la jornada fins tard pot alterar el seu ritme biològic i de benestar. Per aquest motius, d’entrada definim un decàleg de bones pràctiques que vetlla per la qualitat de les nostres extraescolars.

Decàleg de bones pràctiques educatives en l’activitat extraescolar:

• Tenint molt present que l’horari en què es desenvolupen les extraescolars és un cop acabada la jornada escolar, i l’infant o jove pot tenir diferents necessitats (de moviment, de relació, de seguretat, d’intimitat, de comunicació… )
• Que l’infant i jove, un cop acabada la jornada, a igual que ho necessitat l’adult quan acaba la feina, ha de tenir un temps que sigui respectuós amb ell, que li garanteixi una bona transició d’allò que acaba de fer, el pas de l’escola a l’activitat.
• Que l’activitat extraescolar estigui pensada i dissenyada per les necessitats i interessos dels infants i joves que hi participen i que tingui incorporats mecanismes de revisió del seu funcionament i del seu contingut a fi d’anar-se ajustant cada vegada més.
• Que siguin activitats motivadores, engrescadores, facilitadores de descobertes i vivències positives, riques en diversitat de propostes i maneres de fer diferents per poder arribar a la diversitats de famílies, infants i joves.
• Que garanteixin el benestar físic i emocional de tots els que hi participen, fent de l’educació en valors, el respecte i la cura dels altres i dels materials un pilar on es basen totes i cada una de les activitats i vivències.

De tot el ventall d’activitats extraescolars, escull pensant en que et podem acompanyar a estructurar el dia a dia del teu fill/a en funció les seves necessitats i les possibilitats horàries familiars. Consulta’ns i fem junts el millor dels plànnings!